zondag 23 maart 2014

IPMA projectmanagement parade 10 april 2014 programma en leestips


IPMA-NL presenteert op 10 april 2014 de 10e editie van de Projectmanagement Parade. Hét evenement om kennis te nemen van de nieuwste trends en inzichten in professioneel projectmanagement. Ontmoet collega project-, programma-, portfoliomanagers en projectmanagement officers. Wissel kennis en ervaring uit en versterk je netwerk.
Hoofd, Hart en Handen is het thema van de Projectmanagement Parade 2014.

Als ik een congres bezoek, wil ik altijd van tevoren rustig thuis een keuze uit het rijke aanbod van sprekers kunnen maken. Daarom heb ik op basis van het ipma parade sprekers overzicht en het PDF programma met titels onderstaande combinatie overzicht gemaakt.

Als er aanvullingen of opmerkingen zijn hoor ik het graag. Welke spreker / workshop ga jij bezoeken?
 

10:15 – 11:00 Keynote Jaap Peters "Haal vakmensen uit de toolkit van de manager"

Jaap Peters is organisatiekundige en studeerde Bedrijfskunde in Delft aan de Interdisciplinaire Interfaculteit Bedrijfskunde (IIB). Hij is medeoprichter van ‘DeLimes | Nieuw Organiseren’ dat is gevestigd in Zwammerdam. In de dagelijkse praktijk noemt hij zichzelf organisatieactivist. Volgens Jaap Peters zijn onze organisaties in verbluffend tempo aan het veranderen in Intensieve Menshouderijen. De term zegt precies wat hij ermee bedoelt: plekken waar anonieme modellen en procedures heersen en de mens er niet meer toe doet.


Boeken:

    Bestellen
    
   Bestellen
 
    
   Bestellen

 

 

Blok 1 - 11:15 –12:30

Jos Verwoerd “Projectsucces is ook een zaak van het hart”
De lancering van MijnPostbank.nl ging niet zonder slag of stoot: hoge commerciële druk, negatieve publiciteit, een enorme toestroom van klanten en een team dat deels de jas al aan heeft om te vertrekken. Tegen de achtergrond van dit roerige programma vertelt Jos hoe je je team niet uit het oog moet verliezen, ook al ben je meer een taakgerichte dan een mensgerichte leider. Een praktisch gemaakt verhaal, met een modelletje, kijkjes achter de schermen en concrete tips.

Freek Wermer & Maarten Reinking “De zachte kant van Projectmanagement ontrafeld”
Succesvol samenwerken in een projectomgeving is een hot item en cruciaal voor het projectresultaat. Zeker bij grote complexe en meerjarige infraprojecten. De vaak ongrijpbare zachte kanten hebben veel effect op die gewenste samenwerking. Maar wat zijn dan die zachte kanten? En waarom gaat die samenwerking soms goed, of soms ook niet?
Deze duopresentatie belicht een model met acht zachte aspecten die de bouwstenen vormen voor een succesvolle samenwerking. Ontleend aan een onlangs verschenen boek van Maarten Reinking over dit thema, aangevuld met aansprekende praktijkvoorbeelden.
Een tipje van de sluier: humor is één van die acht aspecten. Zo ook bij deze presentatie.

Mathieu de Jong “Iedereen wil sturen”
Mathieu de Jong, werkzaam bij de Vrije Universiteit Amsterdam en lid van het PM Collectief, is typisch een voorbeeld van een vakgenoot die handelt op basis hoofd en handen, met respect voor het hart. Heldere kaders neerzetten en duidelijke verwachtingen geven vertrouwen. Mathieu neemt u mee in zijn aanpak, zijn visie op de rol van de projectmanager en die van een stuurgroep. Hij geeft u richtlijnen voor de opdrachtgever die gericht zijn op het behalen van resultaat. Wie is er “in de lead’? Projectmanager, opdrachtgever of stuurgroep?

Henk van Veldhuijzen “Projectmanagement bij gebiedsontwikkeling. Produceren, regisseren of faciliteren?”
Hoe maken we in Nederland nieuwe woongebieden ? Welke rol hebben de gemeente, marktpartijen, bewoners en gebruikers? Met welke manier van werken bereik je de beste projectresultaten? Henk van Veldhuizen, Projectdirecteur gemeente Amsterdam, analyseert projecten in de Amsterdamse regio zoals de Bijlmermeer, IJburg en Almere Oosterwold. Wat zijn de voors en tegens van verschillende werkwijzen en hoe gaan we het in de toekomst doen? Kijk en luister, denk mee en geef je visie.

Wouter de Zwart “Bruggen bouwen”
Wouter de Zwart, project- en crisismanager bij de gemeente Amsterdam, vertelt in deze presentatie hoe hij de samenwerking tussen klant en leverancier binnen de eigen organisatie (gemeente Amsterdam) heeft helpen verbeteren. Naast de binnen projectmanagement gebruikelijke technische en organisatorische componenten heeft hij bijzondere aandacht bested aan cultuurverandering. Hoe ga je daar mee om, hoe krijg je twee afdelingen mee die eigenlijk helemaal niet met elkaar willen samenwerken, maar dat nooit zullen toegeven.

Nicoline Mulder “Value-based Project Management”
What could an approach to project management looks like if we would start all over again with designing? Nicoline finds out that none of the methods or approach to projects is based on scientific knowledge. They are all born out of best-practice. In her dissertation, Nicoline starts designing from the end: project success. Then she asked herself: which psychological and social mechanisms have to be triggered to create project success? And just at the end: How should we do that?

Boeken:
 
 
 
 
 
 

Hans Cremer & Jeroen Koene “Programma Canvas. Handen uit de mouwen voor de Nederlandse best practice programma management”
Veel programma's en plannen zien er saai uit: veel pagina's, dicht bedrukt met een nietje aan elkaar. Wij willen een manier vinden om het programma en het plan op één A3 te comprimeren. En dat als cocreatie van talloze programmamanagers! Op basis van het gedachtegoed van Business Model Generation (www.businessmodelgeneration.com, Oswalder cs) hebben Hans Cremer en Theo van der Tak een eerste versie van een Programma Canvas gemaakt. Deze is onlangs gepresenteerd op het PGM Open. Kom tijdens de Projectmanagement Parade 2014 kennis maken met het canvas en kijk samen met Hans Cremer en Jeroen Koene hoe we dit doorvertalen naar projecten. Met de deelnemers gaan we experimenteren met het canvas: daarmee word je co-auteur van het programma canvas. Dat canvas - met alle ervaringen van de deelnemers - presenteren we dan op het IPMA Wereldcongres in september 2014 in Rotterdam als de Nederlandse best practice programmamanagement. Een ware coproductie vanuit de community van project- en programmamanagers!

Michiel Ruzius “Ook jij kunt een visionair zijn”
Door de bomen het bos zien, getuigt van overzicht. In één boom een bos zien, getuigt van visie. Mensen met visie hebben grote invloed op hun omgeving. Het is een eigenschap die door velen begeerd wordt, maar lang niet voor iedereen is weggelegd. Als er een verandering binnen een organisatie moet plaats vinden, moet de visie van de toekomst een aantrekkelijke zijn. Eentje die antwoord geeft op de vraag: “Wat schiet ik er mee op?”
Om het projectteam, management, gebruikers te inspireren is een “rode” aanpak vanuit het hart effectiever dan de bij projecten meestal gehanteerde “blauwe” aanpak. Een visie is hiervoor het aangewezen hulpmiddel. Hoe? In deze hartverwarmende presentatie gaat Michiel Ruzius in op de rol van visie bij veranderingen, de opzet van een visiedocument, wie een rol spelen bij het uitdragen van een visie en overige tips en trucs.

Boek:

 


 

Stef Blom & Tammo ter Hark “Workshop: (social) media binnen IPMA-NL en de plaats van de PMWiki daarin”
Social media worden steeds belangrijker. Er kan veel, maar verwarring en versnippering nemen toe. Ziet u ook door de bomen het bos niet meer?
Vanuit de PMWiki gaan we in deze workshop:
- uitwisselen welke media door IPMA-leden worden gebruikt
- een beeld schetsen van mogelijkheden tot een geïntegreerd podium voor mediagebruik binnen IPMA voor:
  • verenigingscommunicatie
  • kennisdeling
  • onderlinge contacten
De uitkomst van de workshop wordt aan het bestuur van IPMA aangeboden.
Aankondiging filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=vEyxuIEnAuk

Boek: 
 
 

Grace Inklaar - Ondernemende projectmanagers
Ondernemer zijn is geweldig omdat je je eigenheid en vaardigheden als Projectmanager volledig naar eigen inzicht en naar de wens van de klant kunt inzetten. Grace Inklaar is zelf ondernemer en als projectmanager werkzaam bij overheid, banken en MKB. Ontvang tips en onderzoek zelf hoe je je ondernemerschap kunt aanwenden om een nog betere projectmanager te worden. Zodat klanten beter geholpen zijn en je voor jezelf meer kansen creëert op mooie opdrachten.
Aankondiging filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=aDRaSCTcu9U

Janine Bos “Programma Jeugd op Zoek”
Janine Bos is directeur Marketing en Communicatie bij Randstad Nederland. Janine Bos was hiervoor werkzaam als Directeur van Randstad Callflex en als Sales en Marketing Directeur van De Bazaar.
Janine zal vertellen over het programma Jeugd op Zoek dat in het najaar van 2013 plaatsvond. Hierin stelde Randstad zich, samen met de ambassadeur aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk, ten doel om in 5 weken tijd maar liefst 10.000 jeugdwerkzoekenden aan het werk te helpen. Een programma waarin co-creatie en 'de schouders eronder' centraal stonden om die torenhoge ambitie waar te maken.
 


Blok 2  -13:15 –14:30

 
KPN
Nog geen info op IPMA site kunnen vinden

Peter van den Dries “Het Ganzenbord Projectmatig Werken”
Als ervaren project- en verandermanager kan Peter van den Dries beamen dat het een knappe prestatie is om een project naar volle tevredenheid af te ronden. De échte werkmotivatie ligt vaak in het eigen inhoudelijke vakgebied. Er is daarmee een behoorlijke afstand tussen projectmanager en stakeholders. Er zijn prachtige methodieken, maar hoe neem je de organisatie mee? Van den Dries ontwierp het Ganzenbord Projectmatig Werken™, een laagdrempelige en speelse manier om projectmatig werken te ontrafelen en terug te brengen tot de kern. Peter van den Dries laat u zien welke effecten hij hiermee heeft bereikt.
Aankondiging filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=ZHQUX_nXJkg

Gerrit Koch “Hoofd, hart en handen, het gaat om de balans!”
Het is al lang bekend dat een projectmanager constant moet balanceren. Je moet van elk relevant terrein voldoende weten om een serieuze gesprekspartner te zijn en je mag je eigen specialisten niet voor de voeten lopen. Je creëert betrokkenheid maar zorgt dat het niet doorslaat in roofbouw. Je onderhoudt goede relaties met de omgeving van je project zowel formeel via rapportages en overleg als informeel op de hoek van het bureau met een kop koffie. Je bent natuurlijk klantgericht of beter nog stakeholdergericht.
En ben je zelf in balans? Combineer je weten (het hoofd) met enthousiasme (het hart), met een gezonde intuïtie (je onderbuik) en je handen om te werken en te verbinden? Gerrit Koch laat je zien: projectmanagement is balanceren en balanceren is een kunst!

Frans van der Meer “De vraag achter de vraag: Van technische oplossing naar toegevoegde waarde voor de klant.”
De markt voor technische projecten is sterk veranderd. De klant verwacht meer resultaat voor zijn geld en wil een partij die oor heeft voor al zijn wensen, bovenop een perfect technische oplossing. Voor een internationaal ingenieursbureau een uitdaging omdat technische expertise traditioneel de boventoon voert in het opleveren van een project: als de techniek klopt dan is de klant toch tevreden? Frans van der Meer geeft aan de hand van concrete projectvoorbeelden inzicht in de valkuilen uit het verleden en de oplossingen die Arcadis gekozen heeft om bij zijn klanten "de vraag achter de vraag" te achterhalen. Hoe krijg je in een beginstadium goed zicht op de ‘echte vraag’ en hoe neem je deze kennis effectief op in ieder project? Frans neemt je mee in de tips & tricks in deze tak van sport.

Jacques Dunselman “Wat projectmanagers kunnen leren van piloten”
Nog geen info op IPMA site kunnen vinden

Liselore Havermans “Leadership in project-based organizations”
What does it mean to lead in project-based organizations? As the context of project-based work is rife with paradoxical demands and constantly changing, it is not very likely that theories of stable leadership styles will fully explain leadership in this context. In her dissertation, Liselore has explored leadership in project-based organizations. From this collection of studies it becomes clear that leaders enact a whole range of leadership practices and strategies in paradoxical and dynamic ways in order to deal with the complexity of the context. In this presentation Liselore will share some key findings of her research and discuss the implications of these findings for practice and theory with the audience.

Douwe Brolsma “Sociocratie in Projectmanagement”
Douwe Brolsma, docent voor de Projectmanagement Master van de Hogeschool Utrecht, zet zijn ruim 20 jaar ervaring op het gebied van veranderingen in organisaties dagelijks in. Dat doet hij via trainingen op het gebied van project-, programma- en portfoliomanagement en risicomanagement. Douwe houdt van bouwen, leren en andere helpen. Uitgaande van respect voor de medemens gaat hij graag te werk op basis van sociocratische beginselen. Douwe laat oplossingen daarom het liefst op basis van samenwerken, samenspraak en consent tot stand komen. Ook in Projectmanagement zijn deze beginselen in te zetten en kan dit leiden tot meer betrokkenheid van belanghebbende en behoorlijk projectbestuur. In de presentatie zal Douwe meer vertellen over Dynamic Governance (Sociocratie) en welke toegevoegde waarde ze kan hebben voor uw projecten.

Boek:
http://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=10010&url=http%3A//www.bol.com/nl/p/risicomanagement-op-basis-van-m-o-r-nen-iso-31000/9200000001313011/&f=TXL&subid=2014&name=IPMAparade
 
 

Bas van der Meijden & Mignon Maissan “Dilemma's van de projectmanager”
Dilemma's: wie kent ze niet? Wel/niet meegaan in een gevraagde scope-uitbreiding? Snel starten of eerst goed nadenken? Starten met beschikbare resources of wachten op geschikte resources?
KWD verzorgt voor u tijdens de IPMA parade een interactieve workshop over het thema: Dilemma's van de projectmanager. Aan de hand van enkele hilarische filmbeelden laten we echte projectdilemma's de revue passeren en leggen we uit hoe u daarmee om kunt gaan. Doe zelf mee tijdens de parallelsessie van KWD tijdens de Projectmanagement Parade 2014!

Larissa Verbeek & Mertine Middelkoop “Interessegroep 'Faciliteren: Leren Loodsen”
Besteed jij ook veel tijd aan meetings zoals start-ups, risico-analyses en voortgangsbesprekingen? Ben je tevreden over de resultaten van die meetings? Of wil je er meer uit halen?
In deze actieve workshop laveren we langs hoofd, hart en handen. We verkennen - aan de hand van de metafoor van een loods - de toegevoegde waarde van de rol van facilitator. Wat kunnen we van faciliteren leren? We delen technieken en best practices van en met elkaar. Wat werkt in welke situatie?
Aankondiging filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=tPl5-qPMbcc

Boek:

 


 
 
Daniël Moolenburgh & David Schelfhout “Project Rheingold on the Rhine”
Rheingold on the Rhine, the music theatre event in the cargo hold of a freight ship, was a huge success. The 16 performances in Koblenz, Duisburg, Arnhem, Utrecht, Amsterdam and Rotterdam were sold out, with audience and press together ravingly enthusiastic about the project.
'Rheingold on the Rhine' was an innovative music theater production that took place inside a large Rhine vessel (135m x 14m). The cargo hold of this ship was transformed into a unique theater, able to host 500 spectators, 14 professional singers, 75 musicians and a crew of over 30. This unique project had over 7600 visitors and a turnover of €850.000.
Daniël Moolenburgh (Chairman) and David Schelfhout (Secretary) will share their project management experiences in an interactive session. We will apply this unique case as perspective to discuss project management best practices.
 
 


Blok 3 - 14:45 –16:00


Wilma van ’t Kruijs “Verdraaid ’t werkt!”
Bedrijven willen verder, hebben plannen nodig om nog succesvoller te worden in de markt en starten daartoe projecten op. Maar op de een of andere wijze gaat dat niet vanzelf. Vaak zijn de oorzaken wat minder direct aanwijsbaar, wat zachter, op het menselijke vlak of in de samenwerking.
Iedereen neemt zijn hoofd mee naar zijn werk, maar laat zijn hart nog wel eens thuis. Zet ook uw hart in, er komt meer uit uw handen! Hoe? Wilma van ’t Kruijs deelt met u haar aanpak om meer potentieel te benutten.

Boek:
 


 
  
 
René Duifhuizen & Sander Roesink “De Oversteek, meer dan een infraproject”
In de Gemeente Nijmegen is vrij geruisloos een bijzonder project gerealiseerd, terwijl er genoeg redenen waren om veel rumoer te veroorzaken. Het was immers:
  • Bijzonder vooruitstrevend in zijn vormgeving
  • Aangenomen voor een vaste prijs met een straf tijdschema
  • Georganiseerd door een gemeentelijke organisatie die geen ervaring had met concurrentie gerichte dialoog, DBM of UAV-gc
  • Aangenomen door een consortium van internationale bedrijven die elkaars taal niet spraken
  • De eerste brug die werd ontworpen volgens de Eurocode
En toch: het project is gerealiseerd: binnen de beschikbare tijd, binnen het beschikbare budget en op een kwaliteitsniveau dat de verwachtingen heeft overtroffen. Hoe? René Duifhuizen (Projectmanager Gemeente Nijmegen) en Sander Roesink (Contractmanager Bouwcombinatie) presenteren de “Nijmeegse aanpak”.
Aankondiging filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=EIs_uT3lvjE

Boek:

 


 
 
Richard Weber “Kies de beste projectmanagementmethodiek!”
Richard Weber, Key Result, is de eerste gecertificeerde Agile Projectmanagement trainer in Nederland. In deze interactieve presentatie geeft hij een overzicht van en inzicht in de verschillen en overeenkomsten van de verschillende projectmanagementmethodieken, zoals Agile, Scrum en PRINCE2. Waarin zitten nu de verschillen? Wat betekenen die en wanneer is dat relevant? Hoe kies je de juiste methodiek voor jouw project? Kortom een verrassende kijk op de toepassing van projectmanagementmethodieken.

Rob Evers “Teams door het vuur: het vuurwiel voor sterke projectteams en gezondheid in organisaties”
Werken in teams vraagt wat van het individu, de groep en de (project)leider. Aan de hand van het zogenoemde vuurwiel confronteert Rob Evers de deelnemers aan zijn workshop met de verschillende scripts en de waarde van dit inzicht voor de projectmanager. Het vuurwiel is het concept dat Rob Evers, reservist, heeft gecreëerd op basis van zijn krijgsmacht ervaring en dat hij heeft gebruikt als uitgangspunt voor het boek “Team door het vuur, 9 krijgsmacht lessen voor managers”. Beleef hoe deze ervaring kan bijdragen aan uw stijl van projectleiding.

Boek:




 

Nick Lakenman “Can project management have a focus on environmental durability?”
The term sustainability implies a long term commitment, which, at first glance, appears in conflict with project management where we focus on delivering results within a clearly defined time frame. Nonetheless, project management is instrumental in assuring durability and long term human values. The key lies in matching project objectives with strategic objectives, and embedding sustainability tools with project management methodologies.

Mark Schenk “Volledige controle over uw projecten fabel of feit?”
Heeft u uw projecten en project portfolio’s volledig onder controle? In veel gevallen wordt EPPM genoemd als de oplossing. EPPM, wat is dat nu precies? In deze sessie wordt ingegaan op het concept en proberen we antwoord te krijgen op de vraag of een volledige controle over uw project portfolio’s een fabel is of feit.

Chantal den Uijl & Xander Beenhakkers “Samenwerking met passie En intussen professioneel omgaan met belangen”
Het onderwerp 'samenwerking’ is hot, of het nu gaat over samenwerking tussen individuen, afdelingen of organisaties. Veel samenwerkingsverbanden verlopen nog niet zo natuurlijk en gemakkelijk als we wellicht zouden willen. Voor netwerk- of ketensamenwerking bijvoorbeeld zijn per definitie meerdere organisaties nodig, waarbij elke organisatie anders is en haar eigen belang heeft bij de samenwerking. Vanuit dat belang worden aan de samenwerkingstafel vaak harde standpunten ingenomen en lijkt het alsof ‘we er nooit uit zullen komen’.
Hoe vind je nu met elkaar die passie terug, dat gevoel van “hier doen we het écht voor”? Chantal en Xander zullen je uitdagen om binnen je eigen samenwerkingsverband niet meer op verschillende standpunten te blijven hangen. In de interactieve workshop wordt theorie concreet gemaakt, passie wordt (her)ontdekt en er wordt gewerkt aan gemeenschappelijke waarden.

Steven Nijhuis “Interessegroep 'Professie en Hoger Onderwijs- Competente projectleider?”
U bent al lange tijd projectleider, dus kennelijk bent u competent. Maar wat is competent zijn en wat heeft dat met competenties te maken? Daar gaat deze workshop over. Met de deelnemers wordt in vijf minuten een persoonlijk competentieprofiel opgesteld: waar bent u goed in en wat is er volgens u nodig in uw situatie. Gezamenlijk stellen we het totaalbeeld op: wat is volgens de groep belangrijk om goed in te zijn als projectleider, en waar staan we? Het resultaat wordt afgezet wat onderzoek over deze competenties zegt. Dit leidt tot een groepsdiscussie. Naast een leuke en interessante confrontatie krijgen de deelnemers ook inzicht in verschillen en overeenkomsten in het project management vak en wat de invloed van de omgeving is op het beleven van competent zijn en competenties.
 
Harold Idzes & Migiel Gloudemans “Bij ons is het net even iets anders”
"Bij ons overheden gaat dat toch anders!" Herken je het gevoel dat de theorieën en instrumenten voor projectmanagement en programmamanagement niet (helemaal) werken binnen jouw overheidsorganisatie? Voel je de spagaat tussen het komen tot het afgesproken resultaat en de politiek-bestuurlijke context die het resultaat doet schuiven en/of verbreden? Wij, een aantal project- en programmamanagers vanuit het Rijk, provincie en gemeente ervaren dat regelmatig. We willen we een kennisnetwerk project- en programmamanagers bij Overheden oprichten onder de vlag van IPMA-NL. We ontmoeten je graag om ervaringen uit te wisselen en thema’s en/of agenda voor dit netwerk vast te stellen!
Aankondiging filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=EVN-RuFNwVA

Tim Kok, Marc Olde Riekerink & Roelof van der Weg “Projecten onder Hoogspanning!”
TenneT moet heel Nederland onder spanning houden. Dat vraagt om steeds weer nieuwe projecten als gevolg van het zich voortdurend ontwikkelende energielandschap. Windmolens op zee, zonnepanelen op individuele huizen, grote nieuwe centrales: alles moet toegang krijgen tot het elektriciteitsnet.
De aanhoudende stroom aan projecten krijgt binnen TenneT volop professionaliseringsaandacht. In 2013 heeft TenneT in samenwerking met p2 daar op een bijzondere manier vorm aan gegeven.
Tijdens onze workshop kun je ervaren wat dit heeft opgeleverd. Niet door lekker achterover te zitten maar door zelf aan de slag te gaan. Je zult je geen moment vervelen. Durf jij deze workshop onder hoogspanning aan? 

Boek:
 
 

  


16:15 – 17:00 Keynote Peter van Uhm (Voormalig Commandant der Nederlandse Strijdkrachten) – “Ons moreel kompas; het verdedigen en beschermen waard”

P.J.M. (Peter) van Uhm werd op 15 juni 1955 geboren in Nijmegen. Hij begon zijn militaire loopbaan in 1972 aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda. Peter heeft sindsdien een indrukwekkende loopbaan opgebouwd. Een man met veel ervaring, een greep uit zijn loopbaan: uitgezonden naar Libanon, liaisonofficier van Defensie in het kader van de totstandkoming van de ECMMmonitor missie, Chef Kabinet van het Kabinet van de Bevelhebber der Landstrijdkrachten, Hoofd afdeling Militair Strategische Aangelegenheden, Commandant Landstrijdkrachten.
Op 17 april 2008 volgde Peter van Uhm de luchtmachtgeneraal Dick Berlijn op als commandant der Strijdkrachten, onder gelijktijdige bevordering tot generaal. In 2012 spreekt Peter van Uhm tijdens de TED conferences in Amsterdam, met de aansprekende titel: “Why I choose a gun”.
http://www.ted.com/talks/peter_van_uhm_why_i_chose_a_gun

Peter neemt ons 10 april mee in wat hij ons belangrijkste goed vindt. Hij benoemt dit als “Ons Moreel Kompas”. Een kompas die de richtingen integriteit, eerlijkheid, duidelijkheid en moraal aangeeft. Hij geeft ons zijn recht door zee visie hierover, en verbind dit aan het thema: Hoofd, Hart en Handen. De middelen die een ieder heeft om deze richting in te zetten en aan te houden. Laat je uitdagen, laat je prikkelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten